Skip to content
May 21, 2011 / deliciousdiversity

Δροσερή λεμονάδα με δυόσμο / Fresh lemonade with spearmint

Θα χρειαστείτε:

– 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

– 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό για να διαλύσετε η ζάχαρη

– 3 φλιτζάνια τσαγιού βρασμένος δυόσμος (κατά προτίμηση ξερός αλλά κάνει και φρέσκος)

– 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμός λεμονιού (περίπου 10 λεμόνια)

– 4-5 φλιτζάνια τσαγιού νερό

Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή μπρίκι βράζουμε το δυόσμο και το αφήνουμε επίσης να κρυώσει. Στο μεταξύ έχουμε στύψει και τα λεμόνια. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά σε μια κανάτα κ αι την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε με παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο. Είναι ιδανικό για τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο ή το μπαλκόνι!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να το διακοσμήσετε με φρέσκα φύλα δυόσμου

You will need:

–          1 1/2  cup of white sugar

–          2 cups of water to dissolve the sugar

–          3 cups brewed spearmint (preferably dry mint, not fresh)

–          2 cups lemon juice (you will use about 10 lemons)

–          4-5 cups of water

In a small pot mix the sugar and the 2 cups of water until the sugar is dissolved. Set aside and let it chill for a while. In the meantime in another pot, boil the spearmint tea and also set aside to chill. Squeeze the lemons and then mix all the ingredients in a jug and place it in the fridge for at least an hour.It is an ideal refreshment for those hot summer afternoons in the garden!

TIP: When you serve it you can decorate it with fresh spearmint leaves.

 

YOU CAN ALSO USE MINT INSTEAD OF SPEARMINT.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: